Interaktív tanórák a MINIVERSUMBAN!

Utazás madártávlatból egy három dimenziós tankönyv fölött – ez is a MINIVERSUM! Hiszen hegyek között, völgyek között zakatol a vonat… De elhalad végtelen mezők és megművelt tájak mentén is, megállás nélkül suhan a következő település megállójáig, legyen az járművektől nyüzsgő város vagy dolgos emberek lakta falu, hogy aztán tovább meneteljen úti céljához az ember és természet alkotta sokféleségen át. Ez itt egy kicsit az egész világ – csak miniben.

Az elsős, másodikos, harmadikos vagy negyedikes kisiskolások az iskolapadból kikerülve, tematikusan vezetett játék közben tanulhatnak a minket körülvevő világról. A minivilág madártávlata segíti az átláthatóságot, a könyvszagú tudnivaló nálunk életre kell, és a kicsik a MINIVERSUM élményével a környezetükről való tudást is hazavihetik magukkal. Az Andrássy út egyedülálló óriás terepasztalán bemutatjuk településtípusainkat, a domborzati viszonyokat, az országunkra jellemző növényzetet, a járműközlekedést vagy a nálunk fellelhető megújuló energiaforrásokat és felhasználási lehetőségeket.

A közelmúlt magyar történelmébe bepillantást nyújtó Terepen a töri című rendhagyó történelemóránkat pedig hetedik-nyolcadik osztályos diákoknak ajánljuk.

A legkisebbeknek szóló OVIS KALAND A MINIVERSUMBAN programunkról itt olvashatsz bővebben.

Hallgassátok meg a Kossuth Rádió riportját az interaktív tanórákról a Trend-idők 2014. december 1-i műsorában:

Választható témakörök:

Mit kell tudni az interaktív tanórákról?

* Az utolsóként felsorolt Terepen a töri című témakör kakukktojás, mert ezt az egyet felsősöknek ajánljuk. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat ezen az oldalon lehet elolvasni. Az alábbi tudnivalók a többi témára vonatkoznak:
* Környezettan órára alsó tagozatos osztályokat várunk nagy szeretettel. (Ugyan a felsős tananyag bizonyos részeit is jól be lehet mutatni a MINIVERSUMBAN, ehhez a pedagógus kollégák közreműködését kérjük.)
* A belépőjegy 15 gyerkőctől 1.250 Ft / fő, legfeljebb két kísérő belépése pedig díjtalan.
* A foglalkozásokat hétköznap tartjuk, hosszuk kb. 45 perc, azok tartalmát ahhoz igazítjuk, hogy hányadikos osztályról van szó. A foglalkozások része egy munkalap, amit a résztvevők hazavihetnek.
* A tanórát követően az osztály addig marad a MINIVERSUMBAN, ameddig szeretne, a közös kalandokat a játszóházban is lehet folytatni.
* Időpontfoglalásért és egyéb részletekért kérjük, írj nekünk a témakör megjelölésével az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.


Top of Page