Fedezd fel, éld át, irányítsd!

A MINIVERSUM sztori 2012. augusztusában indult, az ötletgazda Kocsis Attila ekkor kezdte összeállítani a kiállítás koncepcióját és a vállalkozás üzleti tervét. A hatalmas méretű, állandó kiállításként látogatható terepasztal ötletén túl, kezdettől fogva fontos szempontok voltak:

* az interaktivitás új dimenziói: a látogatók többféle módon, különböző eszközökkel tudjanak aktívan is részt venni a terepasztalok működtetésében,
* a helyszín mint önálló látványosság: kezdetektől a Világörökség részét képező Andrássy út egyik palotájában gondolkodtunk,
* a gyerekek szórakoztatásának előtérbe helyezése, amit a terepasztal egyes látvány- és interaktív elemein túl az önálló játszóház és foglalkoztató egészít ki,
* és a modellezés minősége: messzire kell menned, hogy hasonló minőségű, a legapróbb részleteiben, jeleneteiben is a végletekig kidolgozott terepasztallal találkozz. Az indulástól világszínvonalú kivitelezés, a hasonló látványterepasztalok minőségének túlszárnyalása volt a cél.

2012. őszén már látszott, hogy egy jelentős pénzügyi befektető is fantáziát lát a projektben, ezért a 2013. év már a szűk alkotócsapat összeállításával indult. A projekthez csatlakozott Vida László és Martisz Gábor, és néhány további segítővel kiegészülve 2013. májusra készen álltak az Andrássy úti Krausz palotába megálmodott látványosság műszaki és kivitelezési tervei.

A MINIVERSUMOT üzemeltető ULBULAND KFT. 2013. május végén magántőkéből jött létre. A terepasztalok és létesítmények építésének elkezdéséig még hátravolt magának a helyszínnek az átalakítása. 2013. augusztus 2-án vettük át a Krausz palota helyiségeinek egy részét, ahol még aznap el is indult a Németországnak és Ausztriának helyet adó asztalok összeállítása. Innen a történet az építkezés oldalon folytatódik.

Elérhetőség

1061 Budapest, Andrássy út 12.


Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, ezt vagy személyesen teheted meg, vagy a fenti email címre küldheted el kérdésed, véleményed vagy visszajelzésed.

Nyitvatartás

Hétfő:

10:00 - 18:00

Kedd:

10:00 - 18:00

Szerda:

10:00 - 18:00

Csütörtök:

10:00 - 18:00

Péntek:

10:00 - 18:00

Szombat:

10:00 - 18:00

Vasárnap:

10:00 - 18:00