Fedezd fel, éld át, irányítsd!

Mielőtt a MINIVERSUM terepasztalok építésének nekiláttunk volna, 2013. júliusban készítettünk egy 2 x 1 méteres próbadarabot: ezen egységesítettük a munkafolyamatokat és a felhasznált anyagokat. Az építésről készült fotók megtalálhatók a Galériában. Ez a terepasztal azóta a "bemutató asztal" címet érdemelte ki, például részt vettünk vele 2013. őszén a gödöllői vasútmodell kiállításon. A játszóházban jelenleg is az egyik fő attrakció.

A MINIVERSUM építése a német és az osztrák témájú asztalokkal kezdődött. Egészen 2013. november végéig ennek a két asztalnak a területe minden tekintetben előrébb járt a magyarországi résszel szemben: itt építettük fel elsőként az asztalok vázait, itt kezdtük el a sínek fektetését, az elektromos eszközök bekábelezését, majd pedig itt jutottunk el a "durva terep" állapotig elsőként.

2013. augusztus és november vége között, 4 hónap alatt mindenhol – azaz kis kezdeti lemaradással a magyar asztalon is – eljutottunk addig, hogy a terep alépítménye és a vasúti pálya készen volt. December elején kezdődött az építkezés újabb fázisa, ahol már a látható részek, elemek, témák kerültek az asztalokra. Ez a "végső tereprendezés" 5 hónapig, 2014. április végéig tartott.

Az építkezés közben 40 egyedi makett érkezett műhelymunkában, külső makettezők készítésében. Ilyenek Budapesten pl. a Vajdahunyad vára, a Hősök tere vagy a Nyugati pályaudvar. Ezek az egyedi alkotások sokszor nem az adott téma vagy terület építésének ütemében, hanem csak később érkeztek meg hozzánk, ezért a beépítésük végett olykor vissza kellett térnünk egy-egy területre később is. Az utolsóként, csak április végén elkészülő alkotás épp a példaként használt 3 budapesti makett volt.

Az építkezés 9 hónapja során a MINIVERSUMOT építő csapat többször megváltozott, kollégák, makettezők és modellezők jöttek és mentek. Egyszerre átlagban kb. 30 ember vett részt az építkezésben, ennek fele a helyszínen, fele pedig valamilyen otthonról végezhető munka formájában.

Az építkezés öt jól elkülöníthető csapatban valósult meg: helyszíni alépítmény- és terepépítők csapata, helyszíni digitális/elektromos csapat, egyedi makettek készítői távoli munkában, kész épületek összeállítói távoli munkában, és végül a projekt összefogását, az erőforrások menedzselését végző irányító csapat. Az építkezésben részt vevő csapattagokat a Dicsőségfalon mutatjuk be.

Elérhetőség

1061 Budapest, Andrássy út 12.


Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, ezt vagy személyesen teheted meg, vagy a fenti email címre küldheted el kérdésed, véleményed vagy visszajelzésed.

Nyitvatartás

Hétfő:

10:00 - 18:00

Kedd:

10:00 - 18:00

Szerda:

10:00 - 18:00

Csütörtök:

10:00 - 18:00

Péntek:

10:00 - 18:00

Szombat:

10:00 - 18:00

Vasárnap:

10:00 - 18:00