Fedezd fel, éld át, irányítsd!

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK, DEFINÍCIÓK

1.1. - A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse az Ulbuland Kft. (székhely: 2657 Tolmács, Arany János utca 2.;  cégjegyzékszám: 12-09-008534; adószám: 24375539-2-12; a továbbiakban: „Szolgáltató”), mint a MINIVERSUM üzemeltetője által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket és politikát.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

Jelen Szabályzat rendelkezéseinek kialakításakor a Társaság különös tekintettel vette figyelembe a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendeletét (a továbbiakban: „ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET” vagy  „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban:„ „INFOTV.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „PTK.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban:„GRTV.”) rendelkezéseit.

1.2. - Definíciók:

1.2.1. - személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.;

1.2.2. - hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

1.2.3. - adatkezelő: A Szolgáltató, amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

1.2.4. – adatkezelés: személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

1.2.5. - adatfeldolgozó: a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

1.2.6. - harmadik személy: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

1.2.7. - adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;

 


2. AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

Név:

Ulbuland Kft.

Székhely:

Levelezési cím:

2657 Tolmács, Arany János utca 2.

1061 Budapest, Andrássy út 12.

E-mail cím:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési nyilvántartási szám:

NAIH-75063/2014, NAIH-75064/2014,
NAIH-75065/2014


3. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

3.1. – Regisztráció, Jegyvásárlás

A Szolgáltató által üzemeltetett MINIVERSUM-hoz tartozó, www.miniversum.hu címen található weboldal (a továbbiakban: „Weboldal”) jegyfoglalási, illetőleg internetes vásárlási (a továbbiakban: „Webshop”) szolgáltatásának használatához regisztráció szükséges. A regisztráció során a felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • saját e-mail cím,
  • jelszó,
  • teljes név,
  • telefonszám.

Ezen felül, a Webshopból történő vásárlás esetén a felhasználónak kötelezően meg kell adnia az alábbi adatokat:

  • szállítási cím,
  • számlázási cím.

A Webshopból történő vásárlás során a felhasználó megadhatja harmadik személy, mint megajándékozott nevét.

3.2. – Időpontfoglalás és regisztráció

A felhasználónak a Weboldalon lehetősége nyílik, a MINIVERSUM látogatására időpontot foglalni, mely szolgáltatás regisztrációhoz kötött. A regisztráció során a felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • saját e-mail cím,
  • jelszó,
  • teljes név,
  • telefonszám.

3.3. – Hírlevél

A Szolgáltató lehetőséget biztosít a honlapon arra, hogy a felhasználó hírlevél küldésére regisztráljon, s ilyen formában a Szolgáltató közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresést küldjön számára. A hírlevél megküldésére való regisztráció során a felhasználónak meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • név,
  • e-mail cím.

3.4. - Kapcsolatfelvétel

Amennyiben a felhasználó a Szolgáltató részére e-mailt vagy postai úton levelet (pl. üzenetet, olvasói levelet) küld, úgy a Szolgáltató rögzíti a felhasználó e-mail címét, amennyiben megadta, úgy címét és azt a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben és időtartamban kezeli.

3.5. -  A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

3.6. -  Meghirdetett játékok

Szolgáltató időről-időre nyereményjátékokat hirdethet meg, melyekre az adott játékhoz kapcsolódó részvételi- és játékszabályzat rendelkezései alkalmazandóak. Az adott játékhoz kapcsolódó részvételi- és játékszabályzat ellentétes rendelkezései hiányában, a meghirdetett játékokkal kapcsolatos adatkezelésre jelen Szabályzatban foglaltak irányadóak.

3.7. - A weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájl – kerül küldésre a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: A külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. Az ügyfelek a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait.

Alkalmazott cookie-k:

  • Analitika, követés cookie
  • Webhelyen keresztüli követés
  • Bejelentkezési, felhasználó azonosító session cookie

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben:

  • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
  • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

3.8. - A Szolgáltató által küldött cookie-k un. "remarketing" célokat is szolgálnak a Google AdWords Google DoubleClick Ad Exchange használatának irányelvei szerint.


4. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA, CÉLJA ÉS MÓDJA

4.1. - Az adatkezelésre a Weboldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználó kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt, illetve róluk generált személyes adatai felhasználásra kerüljenek. A felhasználó a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén jogosult a hozzájárulását bármikor visszavonni, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A felhasználó szavatol azért, hogy a szolgáltatások igénybevétele során általa más természetes személyekről megadott vagy hozzáférhetővé tett személyes adat az érintett természetesen személy hozzájárulását jogszerűen beszerezte.

A felhasználó által a megadott felhasználói tartalomért minden felelősség a felhasználót terheli. Bármely felhasználó e-mail címének valamint a regisztráció során megadott adatok megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről, címről illetve az általa megadott adatok felhasználásával kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen és/vagy adatokkal történt belépésekkel, szolgáltatás igénybevételekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet, címet vagy egyéb adatot regisztrálta és az adatokat megadta.

4.2. - Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, valamint hírlevél küldése, illetve a kapcsolattartás során a követlen megkeresésben foglaltak teljesítése. A Szolgáltató a felhasználó által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a jegyfoglalás, a Webshopból történő megrendelés teljesítése, a felhasználó által igényelt hírlevél küldése, megfelelő válaszadás és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

Adatkezelési célok:

4.2.1. Hírlevélre történő feliratkozás:

  • online tartalomszolgáltatás;
  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • szolgáltatások teljesítése;
  • statisztikák, elemzések készítése;
  • közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, esemény értesítő stb.);
  • a felhasználók jogainak védelme;
  • a Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítése.

4.2.2. Jegyvásárlás és regisztráció:

  • szolgáltatások teljesítése;
  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • a felhasználók jogainak védelme;
  • a Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítése.

4.2.3. Időpontfoglalás és regisztráció:

  • szolgáltatások teljesítése;
  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • a felhasználók jogainak védelme;
  • a Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítése.

4.2.4. Kapcsolatfelvétel:

  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • szolgáltatások teljesítése;
  • egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése;
  • statisztikák, elemzések készítése;
  • a felhasználók jogainak védelme;
  • a Szolgáltató jogos érdekeinek érvényesítése.

4.3. - Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

4.4. - Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges – ide nem értve, jelen Szabályzatban meghatározott adatfeldolgozókat, mivel az adatfeldolgozóknak történő adattovábbításhoz a felhasználó jelen Szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárul.

A jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhatja, ez által nem minősül adatkezelésnek, sem adattovábbításnak.

4.5. - Az adatkezelés elvei és módja:

Az adatkezelő a személyes adatokat a jóhiszeműség és a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

A szolgáltatások igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat az adatkezelő az érintett felhasználó hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

Az adatkezelő a személyes adatokat csak a jelen Szabályzatban, illetve a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeli. A kezelt személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl. Minden olyan esetben, amennyiben a személyes adatokat az adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

A 16. életévét be nem töltött személy érintett személyes adatai csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetők. Az adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, így a felhasználó illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Hozzájáruló nyilatkozat hiányában az adatkezelő 16. életévét be nem töltött érintettre vonatkozó személyes adatot – a szolgáltatás felhasználásakor használt IP cím kivételével, amelynek rögzítésére az internetes szolgáltatások jellegéből adódóan automatikusan sor kerül – nem gyűjt.

Az adatkezelő az általa kezelt személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról illetve törléséről az érintett felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a személyes adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az adatkezelő gondoskodik a személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesítésére az Adatkezelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére személyes adatokat továbbít.

Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére.

 


5. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

5.1. - A regisztráció, illetve hírlevélre való feliratkozás során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és a felhasználó által megadott személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a felhasználó a szolgáltatásról le nem iratkozik, egyébként nem kéri a személyes adatok törlését, a megadott hozzájárulását vissza nem vonja, vagy az adatkezelő a szolgáltatás nyújtását be nem fejezi. Ez esetben a személyes adat az adatkezelő rendszereiből vissza nem idézhető módon törlésre kerül.

5.2. - A naplózott adatokat a rendszer a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

5.3. - A felhasználó által kizárólag kapcsolatfelvétel céljából küldött e-mailek és postai úton megküldött levelek esetén, a megkeresett adatkezelő az e-mail címet, vagy levélben esetlegesen megjelölt címet, a megkeresésben hivatkozott ügy lezárását követő 90. napon belül törli, kivéve, ha egyedi esetben az adatkezelő jogos érdeke a személyes adat további kezelését indokolja, az adatkezelő e jogos érdekének fennállásáig.

5.4. - Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

5.5. - A felhasználó adatkezelés megszüntetésére irányuló, a szolgáltatásról való leiratkozás nélküli kérése a szolgáltatás igénybe vételéhez fűződő jogát nem érinti, azonban előfordulhat, hogy személyes adatok hiányában egyes szolgáltatásokat nem tud majd igénybe venni.

5.6.  - Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén vagy a felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az adatkezelő jogosult a felhasználó személyes adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor – bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén – jogosult a személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára megőrizni.

5.7. - Amennyiben bíróság vagy hatóság jogerősen elrendeli a személyes adat törlését, a törlést az adatkezelő végrehajtja.


6. AZ ADATOKAT MEGISMERŐ SZEMÉLYEK KÖRE, ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

6.1. - Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

6.2. - Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vesz igénybe.

Adatfeldolgozók megnevezése:

Cégnév

Székhely

Tevékenység

Globalweb Consulting Kft.

1039 Budapest, Juhász Gyula u. 11. III/23.

website fejlesztés és karbantartás

MINDEA KFT.

1054 BUDAPEST, ZOLTÁN U. 18. 2/2.

social media és hírlevél fejlesztés és koordináció

Eu-Tax 2003 Bt.

2096 Üröm, Kossuth L. u. 90/B.

könyvelés

Kereskedelmi és Hitelbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

elektronikus fizetési rendszer üzemeltetése

Cupcake Trade Kft.

1211 Budapest, Pöltenberg u. 2.

Website tartalomkezelés, szövegírás, grafika

6.3. - A fentieken túl a felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a felhasználó külön hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag az adatkezelővel kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni.

Az adatkezelő ellenőrzi az adatfeldolgozók munkáját.

Az adatfeldolgozók további adatfeldolgozó igénybevételére csak az adatkezelő hozzájárulásával jogosultak.

Jelen Szabályzatban elfogadásával a felhasználó kifejezetten elfogadja és hozzájárul ahhoz, hogy az adatkezelő továbbítsa Személyes adatait az adatfeldolgozók részére.


7.    FELHASZNÁLÓI JOGOK ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

7.1. - A felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást hogy kezeli-e a felhasználó személyes adatát, és amennyiben igen, akkor az általa kezelt személyes adatokhoz biztosítson számára hozzáférést, különösen az alábbiakra tekintettel az alábbiakra:

  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  • adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  • az felhasználó azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  • a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  • ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  • az esetleges automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen Adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

7.2. - Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

 

Levelezési cím:

1061 Budapest, Andrássy út 12.

E-mail cím:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A levélben küldött tájékoztatáskérést az adatkezelő akkor tekinti hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján a Felhasználó egyértelműen beazonosítható. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a felhasználó a megadott e-mail címéről küldi.

7.3. - A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok módosítását kérni. Egyes adatait a felhasználó a Weboldalon maga helyesbítheti. Figyelembe véve az Adatkezelés célját, a Felhasználó kérheti a hiányos Személyes adatok kiegészítését.

7.4. - A felhasználó kérheti az adatkezelő által kezelt személyes adatainak törlését. A törlés megtagadható

  • ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad vagy jogszabály alapján azon tárolása kötelező; valamint
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

A törlési kérelem megtagadásáról az adatkezelő minden esetben tájékoztatja a felhasználót, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

7.5. - Az adatkezelő által küldött hírlevelek, eseményértesítők az azokban található leiratkozás linken keresztül mondhatók le. Leiratkozás esetén az adatkezelő a hírlevél adatbázisában a felhasználó személyes adatait törli.

7.6. - A felhasználó kérheti, hogy személyes adatainak kezelését az adatkezelő korlátozza, ha

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett a tiltakozott az adatkezelés ellen, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

7.7. - A felhasználó kérheti, hogy az adatkezelő, a felhasználó által rendelkezésére bocsátott és az adatkezelő által automatizált módon kezelt személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban részére átadja és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsa.

7.8. -A felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

  • ha a személyes adatok kezelése kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges;
  • ah, az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy
  • ha az adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.

 Az adatkezelő a felhasználó tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést megszünteti és a kezelt személyes adatokat zárolja, továbbá a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek.

7.9. - Amennyiben az Adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja a felhasználót az adatvédelmi incidensről. A felhasználót nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

  • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
  • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
  • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján tájékoztatja az Adatkezelő, vagy olyan hasonló intézkedést hoz, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

7.10. - A felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársaihoz fordulhat a 7.3. pontban elérhetőségeken keresztül. A felhasználó az Infotv., a 2013. évi V. törvény, valamint az 2016. évi CXXX. törvény alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

7.11. - Amennyiben a felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából


8.    EGYÉB

8.1. - A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

8.2. - Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

8.3. - A Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

8.4.- A MINIVERSUM területén működő vagyonvédelmi biztonságtechnikai rendszerre vonatkozó tájékoztató jelen Szabályzat 1. számú mellékletét képezi.

8.5. - A vonatkozó jogszabályok és eljárási gyakorlatok időről időre változnak. Amennyiben jelen Szabályzat frissítéséről dönt a Szolgáltató, a módosításokat közzéteszi a Weboldalon. A felhasználó személyes adatai Szolgálató által történő kezelése módjának lényeges módosítása esetén előzetes értesítést küld a Szolgáltató a felhasználó részére, illetve, amennyiben azt a jogszabályok előírják, az ilyen módosítások végrehajtását megelőzően a felhasználó hozzájárulását kéri. A szolgáltató nyomatékosan javasolja, hogy a felhasználó olvassa el jelen Szabályzatot és folyamatosan tájékozódjon a Szolgáltató által követett gyakorlatról. A jelen Szabályzat legutóbb 2018. májusában került módosításra.

 

Budapest, 2018.05.23.


 

1. számú melléklet: Adatkezelési tájékoztató a vagyonvédelmi biztonságtechnikai rendszer működéséről

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A VAGYONVÉDELMI BIZTONSÁGTECHNIKAI RENDSZER MŰKÖDÉSÉRŐL

  1. A MINIVERSUM területén vagyonvédelmi célból, mozgókép rögzítésére alkalmas kamerarendszer működik, melyet a MINIVERSUM üzemeltetője, az Ulbuland Kft. üzemeltet.
  2. A kamerák által rögzített, személyes adatokat tartalmazó felvételek rögzítésére és tárolására a MINIVERSUM területén történő vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, illetőleg bekövetkezésük esetén felderítésük végett kerül sor.
  3. A biztonsági kamerák felvételei 3 munkanapig kerülnek tárolásra egy külön erre a célra fenntartott, zárt helyiségben elhelyezett szerveren található merevlemezen.
  4. A felvételkészítés és tárolás - mint adatkezelés - jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása. Érintettnek minősül a személyes adat alapján azonosítható természetes személy. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-75293/2014.
  5. A hozzájárulást az érintettek azon aktív, önkéntes, egyértelmű magatartással adják meg hogy, a MINIVERSUM területére belépnek, tekintettel arra, hogy módjuk nyílt jelen tájékoztató megismerésére, illetve erre az érintetteket megfelelő jelzések figyelmeztetik a MINIVERSUM területén belépéskor.
  6. A kamerák által rögzített adatokat csak és kizárólag a kamerarendszer megfigyeléséért felelős MINIVERSUM alkalmazottak, bűncselekmény gyanúja esetén pedig az illetékes rendvédelmi és igazságügyi szervek ismerhetik meg.
  7. Az érintettek bármikor jogosultak jelen Szabályzatban meghatározott jogaikat gyakorolni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre küldött elektronikus levélben, továbbá személyesen a MINIVERSUM illetékes munkatársától is igényelhetik.
  8. Az érintettek panaszaikkal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhatnak.
  9. Jelen tájékoztató a miniversum.huweboldalon elérhető Adatkezelési Szabályzat mellékletét képezi, az abban foglaltak a megfelelő módosításokkal alkalmazandóak a jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekre.

Budapest, 2018. május 23.

Elérhetőség

1061 Budapest, Andrássy út 12.


Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, ezt vagy személyesen teheted meg, vagy a fenti email címre küldheted el kérdésed, véleményed vagy visszajelzésed.

Nyitvatartás

Hétfő:

09:00 - 19:00

Kedd:

09:00 - 19:00

Szerda:

09:00 - 19:00

Csütörtök:

09:00 - 19:00

Péntek:

09:00 - 19:00

Szombat:

09:00 - 19:00

Vasárnap:

09:00 - 19:00