Fedezd fel, éld át, irányítsd!

A MINIVERSUM időutazásra hívja a hetedik-nyolcadik osztályos diákokat! Szüleink és nagyszüleink anekdotái most újra életre kelnek a terepasztalokon! Végre a fiatalabbaknak is értelmet nyerhet az a sok furcsa, homályba vesző kifejezés, amit eddig a nagyok beszélgetéseiből csak fél füllel kaphattak el. Úttörőmozgalom, termelőszövetkezet, gulyáskommunizmus vagy vasfüggöny – nálunk most mind újra valóság, csak százszor kisebb méretben!

A terepasztalok között barangolva a gyerekekkel közösen fedezzük fel Magyarország 1949-1990 közötti legjellemzőbb helyszíneit és jeleneteit.

Megbeszéljük, miért is téves valójában, hogy ezt az időszakot a köznyelvben sokszor a mai napig kommunizmusnak nevezik. Mesélünk arról, miért és hogyan épültek az első lakótelepek, milyen volt az úttörők élete, vagy mi is volt jellemző egy tipikus balatoni kempinges nyaralásra.

Kicsit ámulatba ejtünk mindenkit, hogy mennyibe került akkor egy kifli vagy egy gombóc fagyi, vagy hogyan lehetett épp autóhoz jutni! Közben olyan fogalmakról is szó esik, mint a KGST, a tervgazdaság, a munkásőrség, a szovjet megszállás vagy a közveszélyes munkakerülés. Az egyes témák fontos ismeretein túl a hétköznapi élet apró részleteit is megfigyeljük, hogy el tudjuk képzelni, milyen lehetett ebben a korszakban élni, iskolába járni, dolgozni, nyaralni, és mindez mennyiben különbözik a mai életünktől.

Mit kell tudni az interaktív tanórákról?

* A belépőjegy 15 gyerkőctől 1.900 Ft / fő, legfeljebb két kísérő belépése pedig díjtalan.
* A foglalkozásokat hétköznap tartjuk, hosszuk kb. 45 perc, azok tartalmát ahhoz igazítjuk, hogy hányadikos osztályról van szó.
* A tanórát követően az osztály addig marad a MINIVERSUMBAN, ameddig szeretne, a közös kalandokat a játszóházban is lehet folytatni.
* Időpontfoglalásért és egyéb részletekért kérjük, írj nekünk a témakör megjelölésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

Eak02
Eak03
Eak05
Eak07
Eak09
Eak13

Elérhetőség

1061 Budapest, Andrássy út 12.


Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, ezt vagy személyesen teheted meg, vagy a fenti email címre küldheted el kérdésed, véleményed vagy visszajelzésed.

Nyitvatartás

Hétfő:

10:00 - 19:00

Kedd:

10:00 - 19:00

Szerda:

10:00 - 19:00

Csütörtök:

10:00 - 19:00

Péntek:

10:00 - 19:00

Szombat:

10:00 - 19:00

Vasárnap:

10:00 - 19:00

Nyári szünetben H-V 10:00 – 19:00