Fedezd fel, éld át, irányítsd!

A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. És egy kicsit több is ennél: mindent elkövetünk, hogy a látogatás alatt a terepasztal megtekintésén túl is egyedülálló élményben legyen részed!

Interaktív képernyőkön mutatjuk be az egyes nevezetességek eredeti fotóit, össze tudod hasonlítani, mit valósítottunk meg kicsiben. Itt-ott be tudsz avatkozni az asztalon zajló forgalomba, eseményeket, mozgásokat, hang- és fényhatásokat tudsz életre kelteni. A legkisebb látogatókra külön is odafigyelünk: a MINIVERSUM játszóházában a korosztályuknak megfelelő építő-alkotó tevékenységre várjuk őket (külön díjszabás nélkül). Eközben a felnőttek a lebilincselő élmények hatását a kávéházban pihenhetik ki.

 A hatalmas monitorfallal sokkoló vezérlőterem egy önálló látványelem, ahol a technika iránt érdeklődők az egész látványosság üzemeltetését testközelből nézhetik meg.

A helyzet az, hogy nehéz szavakba önteni, képeken bemutatni, mit fogsz látni, megtapasztalni. Gyere el és éld át az élményt velünk, le fogunk nyűgözni! Hagyd magad elvarázsolni, és meg fogsz döbbenni, hogy "pont olyan, mint az igazi", meg hogy milyen őrült, aprólékos dolgokat meg tudtunk alkotni a MINIVERSUM minivilágában.

Itt megnézheted a MINIVERSUM terepasztalát. Az elérhetőségek között tájékozódhatsz arról, hogy gyalogosan, autóval vagy tömegközlekedéssel hogyan tudsz eljutni hozzánk.

Szükséged lehet még a jegyárakra és a nyitvatartási időpontokra, hogy kerek legyen a kép.

A MINIVERSUM akadálymentes, kerekesszékkel is látogatható. Ugyanakkor fontos tudni, hogy az asztalok magassága 100-110 cm között van, tehát ennél alacsonyabb szemmagasságban a látvány sajnos nem élvezhető. Ha szükséges, babakocsival is be lehet lépni, de ezt inkább nem tanácsoljuk.


Miniversum történet

Miniversum történet

A MINIVERSUM sztori 2012. augusztusában indult az ötletgazda, Kocsis Attila vezetésével. A projekthez csatlakozott Vida László és Martisz Gábor, és néhány további segítővel kiegészülve 2013. májusra készen álltak az Andrássy úti Krausz palotába megálmodott látványosság műszaki és kivitelezési tervei.

Építkezés

Építkezés

Az építkezés 2013. augusztus 2. – 2014. május 15. között zajlott. Összesen 25 ezer munkaórával, 5 tonna faanyag, 20,000 csavar és 15 km elektromos kábel felhasználásával készítettük el Európa egyik legnagyobb terepasztalát.

Dicsőségfal

Dicsőségfal

A MINIVERSUM építésében a vasútmodellező szakma legkiemelkedőbb szakemberei vettek részt. A megvalósítás kilenc hónapja során összesen több mint 50 fő vett részt az építésben.

Elérhetőség

1061 Budapest, Andrássy út 12.


Ha szeretnél velünk kapcsolatba lépni, ezt vagy személyesen teheted meg, vagy a fenti email címre küldheted el kérdésed, véleményed vagy visszajelzésed.

Nyitvatartás

Hétfő:

10:00 - 18:00

Kedd:

10:00 - 18:00

Szerda:

10:00 - 18:00

Csütörtök:

10:00 - 18:00

Péntek:

10:00 - 18:00

Szombat:

10:00 - 18:00

Vasárnap:

10:00 - 18:00